Која је права корист осмозе? Оштећење осмозе: Могу ли пити воду после чишћења?

Која је права корист осмозе? Оштећење осмозе: Могу ли пити воду после чишћења?

Квалитативни третман воде тренутно представља прави проблем. Израђени су различити филтери, али су постројења за повратну осмозу веома популарна. Међутим, овај систем има и недостатке, које ће бити размотрене у наставку.

Стварне предности осмозе: предности чишћења мембране

Упркос чињеници да инсталација има негативне аспекте, постоје и предности, о чему се не може рећи. Ово је високо ефикасан систем чишћења, јер је у стању да се носи са чак и најважнијим загађивачима. Вода, шта год да је, садржи пуно опасних материја. Када користите ову течност, можете изазвати значајне штете по здравље.

Уобичајени филтери за чишћење течности само смањују садржај штетних супстанци, елиминишу непријатан мирис, чине воду транспарентном. Концентрација опасних материја се једноставно смањује. Стотине посто суочавања са загађењем није могуће. У овој ситуацији може помоћи само реверзна осмоза.

Уређаји који имају систем реверзне осмозе су најбољи системи чишћења. Они се боре са 98-99% загађења. Упркос великој величини, у кухињи је такав систем скоро невидљив. Сам уређај је инсталиран испод судопера.

Филтери са реверзном осмозом су уређаји који раде у корист читаве породице. Можете користити ову воду, кувати на њему, подићи бебу храну. Ова течност је добра за прање и купање у њему бебе. Таква вода не изазива алергијске реакције или иритације. Дакле, таква течност је одлична за људе са осетљивим епидермисом.

Вода пречишћена овим системом штеди и продужава живот уређаја, на примјер, гвожђе, машине за кафу и друго. Системи са реверзном осмозом елиминишу из течности те компоненте које мењају укус течности. Препоручује се припрема пића на овој води, посебно кафи. Вода која је очишћена осмозом, пружа беспрекорни квалитет алкохолних пића, упакованих сокова.

Стручњаци кажу да уз правилну исхрану, једу здраву храну богату витаминима, не морате да бринете о ниској сланости. Већина корисних супстанци и минерала пада управо с храном.

Реверсе осмосис: користи систем

Систем чишћења се користи у многим земљама. Коришћење филтера је за покретање вишеслојне филтрације при чишћењу воде. Ово омогућава да се добије најчистија течност без било каквих нечистоћа и опасних загађивача:

• вируси и бактерије;

1

• пестициди;

• арсеник;

• Флуор;

• споре и гљиве;

• нитрати;

• жива;

• везе са лековима.

Приликом инсталације неће бити потешкоћа, али трошак такве опреме је доста висок. Такође, плус је да се после инсталације истрошене мембране мењају само једном годишње или пет година. То зависи од врсте течности.

Предности система су:

1. Филтер са реверзном осмозом може прочишћавати и течност из водовода и површинских извора. Ово је због ефикасности обраде.

2. Заштита мембране не захтева употребу реагенса. Због тога се опрема сматра еколошким погодностима.

3. Трајност система. Филтер за четири особе може се користити 12 месеци. Доступност таквог уређаја је корисна за породични буџет.

4. Уређај има посебан спремник за складиштење, што омогућава да имате резервне 12 литара пречишћене течности. Ово је практично када се хладна вода искључи.

5. Позитивни утицај на здравље. Филтер убија вирусе и бактерије.

Оштећење осмозе: да ли је вредно користити воду после чишћења?

Једна од најважнијих недостатака је ниска продуктивност. Поред тога, између недостатака примећених:

• скупо;

• укупно;

• додатни отпад при неправилном притиску у доводу воде.

Главни недостатак је могућа штета осмозама за здравље. Вода која је прошла пречишћавање кроз обрнуту осмозу постаје дестилат. Константан унос течности који је прошао кроз мембрану са повратном осмозом може изазвати неуравнотеженост соли. Ово је један од важних метаболичких процеса у телу. Он је одговоран за исправност комбинације квалитета и количине соли у свим структурама.

Промена соли на већој страни узрокује депозицију соли, ау мањој мери – погрешно функционисање ткива. Недостатак соли проузрокује проређивање коштаног ткива. Људске кости су постале крхке и крхке. Кртоглаво ткиво је такође деликатно. Хартије нису толико еластичне, што узрокује бол приликом ходања. Артроза може почети да напредује.

Недостатак магнезијума доводи до прогресије аритмије, грчева у мишићима, пародонтитиса, артеријске хипертензије. Ако је течност ниска у минералима, онда то утиче на стање емајла зуба.

Вода пречишћена апаратом, упркос максималној чистоћи, не доприноси укупној количини минерала потребних за тело. Ово потврђује истраживање.

Уз употребу пречишћене течности, постоји ризик да се развију не само болести срца, већ и изненадна смрт. Константна употреба такве течности доводи до компликација током трудноће, неуродегенеративних промена. То јест, штета осмозе може проузроковати значајне компликације.

Сама направа може имати минерализатор који надокнађује све губитке. Али минерализација већ пречишћене течности неће обезбедити складну комбинацију хранљивих састојака који су првобитно били у овој води.

Да ли постоји штета од осмозе?

Постоје три главна недостатка коришћења течности која се пречишћава системом. Они укључују:

1. Деминерализација течности. Након чишћења елиминишу се витални минерали мангана и гвожђа. Ако недостатак гвожђа може почети да прогура анемију. Недостатак мангана може изазвати неправилност свих система тела.

2. Течност постаје кисела. Главни разлог да течност постане штетна за тело је то што постаје киселија. Употреба киселе воде не може одржати здраву равнотежу пХ у крви. Требало би да буде мало алкално. Употреба киселе течности доводи до неравнотеже минерала у телу.

3. Неки од опасних загађивача се не уклањају. Упркос својој ефикасности, осмоза не уклања испарљиве хемикалије из течности. То укључује хлор, хлорамине и друге супстанце.

Минуси система могу укључивати и:

1. Обртне осмозне мембране имају својство да буду изузетно оперативне и лако залепљене са сулфијумом баријума, стронцијумом, калцијум карбонатом, силицијум диоксидом. Ово је штетно за сам систем. Мембрански уређај треба прикључити након чишћења.

2. Реверсе осмотски процес зависи од режима температуре. Не користите уређај када користите топлу течност.

3. Капацитет складиштења током чишћења се попуњава веома споро и овај период може трајати до 6 сати.

1
Ссылка на основную публикацию
2019