17 martie: Care sunt sărbătorile de azi. Evenimente, zile de naștere și zile de naștere 17 martie.

17 martie: Care sunt sărbătorile de azi. Evenimente, zile de naștere și zile de naștere 17 martie.

Vacanțe 17 martie

Ziua Sfântului Patrick în Irlanda

Sfântul Patrick – sfântul patron al Irlandei – a povestit, potrivit legendei, oamenilor care trăiesc pe insulă credința în Dumnezeu, predicând creștinismul și eliminând toți șerpii de pe pământ. În fiecare an, parade solemne cu dansuri, cântece și festivități sunt ținute în onoarea Sfântului din țară. După cum spun irlandezii, în ziua lui Patrick, berea curge ca un râu. Simbolul sărbătorii este un trifoi pe care oamenii vdevayut butoniere, pentru că este folosind un trifoi cu trei panze, Patrick le-a explicat despre conceptul de Sfânta Treime 17 martie :. „Deoarece cele trei frunze în creștere de la o tulpina, si Domnul unul nostru în trei persoane“

Ziua Sf. Patrick are și nuanțe păgâne. Și ele sunt legate de creaturi mitice – încălțăminte – leprechauns, care dețin aur și îl protejează. Dar dacă o persoană reușește să prindă această creatură, atunci spiridușul trebuie să-i spună despre locul în care se află oala valoroasă. Iar atributele indispensabile ale paradei solemne de seară sunt atriere extravagante, diverse trupe de alamă care se joacă cu ghivece tradiționale și, bineînțeles, o dispoziție veselă de sărbătoare.

Iertarea duminicii (data pentru 2013)

Iertarea duminicii este ziua în care se încheie săptămâna Sfintelor, cu festivitățile vesele și clătite luxuriante. Într-o duminică iertată, este obișnuit să-ți întrebi iertarea reciprocă pentru toate greșelile și păcatele. Mulți nu-și dau seama de importanța vacanței și nu înțeleg sensul ei. Iar înțelesul constă în faptul că țăranii credincioși ar putea să se alăture Postului începând cu luni, cu un suflet curat, împăcați cu rudele, cu prietenii și cu alți apropiați.

În Rusia această tradiție a fost realizată de toată lumea și cu o obligație plăcută. Înainte de apusul soarelui, ortodocșii au plecat de la casă la casă și, cu un cap de plecăciune, i-au cerut iertare de la vecini, mai ales cei care erau neplăcuți. În același timp, ei așteptau cu grațierea “păcatelor”. Un ritual iertat, de regulă, a fost însoțit de îmbrățișări delicate și de sărutări prietenoase în gură. Și fraza “Îmi pare rău” a răspuns: “Domnul mă va ierta și mă ierta …”. Cum poți rezista? Tot în această zi țăranii au vizitat cimitirul, au lăsat clătite pe mormintele celor decedați și s-au rugat pentru odihna sufletelor lor.

Ziua Sfântului Gerasim

Pe 17 martie, biserica își amintește de călugărul Gerasim al Iordaniei. Sa născut un sfânt în orașul Lycia, ca un tânăr care și-a lăsat viața obișnuită și sa dedicat lui Dumnezeu. În deșert, Gerasim a ridicat un templu în care a slujit ca un călugăr. Pentru frați, staretul a devenit un exemplu real de renunțare seculară, sacrificiu de sine și abstinență strictă. Mai târziu, Monk a fondat laura. Gerasim a asociat o legendă veche, spunând că a reușit să se vindece în deșertul unui leu rănit mortal. În recunoștință față de bătrân, leul îl servea până la moarte. Prin urmare, poporul lui St. Gerasimus este considerat sfântul patron al animalelor.

17 martie în calendarul național

Gerasim-rookery

În ziua lui Gerasim din Iordania, așa cum au văzut țăranii în vremurile vechi, se întorc în țara lor. Oamenii vechi observați au dedus o regularitate: dacă vierii, atunci când se întorc, sunt luați imediat pentru fixarea locuințelor, atunci se așteaptă ca primăvara să fie caldă și primitoare; dacă păsările stau mult timp pe cuiburi fără “muncă” – frigul nu se va retrage pentru mult timp. Pe Gerasim, gospodinele bune au copt biscuiți și plăcinte sub formă de broaște și au tratat gătitul copiilor locali. În plus, oamenii au crezut că aceste păsări au capacitatea de a expulza din curte un spirit rău. Au existat și semne în această zi. De exemplu, văzând că jocul a fost o poveste bună, indică bunăstarea familiei.

Evenimente istorice 17 martie

17 martie 1845 – Stephen Peri a primit un brevet pentru un bandaj elastic

Bandajul elastic este un element necesar pentru fiecare set medical. Spectrul aplicării sale este foarte universal. Este folosit atât ca bandaj, cât și ca profilaxie pentru anumite boli ale membrelor și ca o fixare pentru multe medicamente și produse cosmetice. 17 martie 1845, medicul englez Stephen Perry și-a patentat invenția, iar oamenii au auzit mai întâi despre el. Primul bandaj elastic nu se deosebea de cele moderne. Astăzi, aceste bandaje sunt împărțite în două tipuri – tricotate și țesute. Al doilea este caracterizat de cea mai mare rezistență și gamă de aplicare. Bandajele tricotate se uzează foarte repede și își pierd proprietățile.

17 martie 1961 – Alexandru al II-lea a promulgat manifestarea privind desființarea iobăgiei

1

Serbdomoria care exista în fața Rusiei în 1961 a confirmat dependența completă a țăranilor de proprietari. Persoanele dependente nu și-au putut părăsi voluntar parcelele. Cei care au încercat să scape, s-au întors violent și au fost pedepsiți. Țăranii au fost privați de toate drepturile la terenuri și imobile. Și 1961 a fost un punct de cotitură pentru ei, datorită manifestării împăratului Alexandru al II-lea (mai târziu a fost poreclit Liberatorul). Principalul motiv care a determinat conducătorul să ia acest pas a fost o criză prelungită în sistemul de servitoare. Războiul din Crimeea a adus combustibil la foc, ceea ce a sporit tulburările în rândul țărănimii. Manifestul a fost semnat pe 3 martie și a fost dezvăluit pe 17 martie. În ciuda afirmației cruciale, ziua a trecut calm pentru atât proprietarii de pământ, cât și țăranii.

17 martie 1950 – Elemente radioactive din California

Un nou element radioactiv a fost excretat în laboratorul Universității din Berkley (California) prin mijloace artificiale. I sa dat numărul atomic nouăzeci și opt, în sistemul periodic modern este enumerat ca simbol Cf. “Combustibilul” pentru achiziționarea California era Plutonium, care a fost iradiat de mult timp într-un reactor atomic. În lumea modernă, literalmente sunt înregistrate mai multe grame de radioactivitate din California, care există în două modificări polimorfe. Potrivit experților, un gram din această substanță costă aproximativ șase și jumătate de milion de dolari. Poate că California este cel mai scump element din lume. Principala sa aplicație constă în producerea de surse neutronice sensibile și extrem de puternice, utilizate în principal în medicină.

17 martie s-au născut

Kurt Russell (n. 1951) este un actor, producător și scenarist american. A fost amintit ca un erou al multor “cool” luptători și filme fantastice. Printre acestea se numără cele mai faimoase: “Sezonul de sex masculin”, “Cel mai bun timp”, “Tango și numerar”, “Big Trouble în Little China”, “Star Gate”, “Aerobatics” și altele.

Mikhail Vrubel (născut în 1856) este un strălucit artist rus. În lucrările sale a dezvăluit problemele existenței umane, a vieții spirituale interioare, precum și aspectele morale și filosofice ale binelui și răului; adesea sa îndreptat spre romantismul evului mediu și al Renașterii.

Dmitri Astrakhan (născut în 1957) este un regizor sovietic, teatru și de film rus, un activist al artei rusești. Artist de onoare al Rusiei. În arsenalul regizorului sunt câteva zeci de filme (“Totul va fi bine”, “Sala de așteptare”, “Crossroads”, etc.).

Rudolf Nuriev (născut în 1938) este o dansatoare de balet britanică și sovietică, o coregrafă remarcabilă, o dansatoare talentată.

Astăzi, pe 17 martie

Patrick, Iosif, Alexandru, Akaki, George, Vasile, Vyacheslav, Gerasim, Daniil, Grigore, Iosif, Kodrat, Pavel, Julia, Juliana, Ulyana și Jacob.

1
Ссылка на основную публикацию
2019