Tipul HPV 16 la femei – cauze, simptome și tratament. Prevenirea HPV de tip 16 la femei – posibilitatea evitării unei boli periculoase

Tipul HPV 16 la femei - cauze, simptome și tratament. Prevenirea HPV de tip 16 la femei - posibilitatea evitării unei boli periculoase

HPV – virusul papilloma uman – un grup mare (mai mult de 600 de specii) microorganisme sunt larg răspândită în întreaga activitate mondială, viața care apare în stratul bazal al pielii și epiteliul mucoaselor.

Studiile științifice recente au arătat că transportatorii HPV reprezintă mai mult de 60% din populația lumii, dintre care mai mult de 70% sunt femei.

Ce trebuie să știți despre virusul papilomavirus uman

Unele tipuri de virus pot afecta organele tractului urinar. papilomavirus uman – un ADN – virus, care provoacă reproducerea necontrolată a celulelor, este foarte contagioasă, capabilă să declanșeze mecanisme pentru formarea de tumori la om.

Dacă virusul s-a stabilit în corpul uman, scăparea este imposibilă. Cu toate acestea, în literatură au existat descrieri ale cazurilor clinice înregistrate de vindecare spontană din această patologie. Dar această problemă necesită studii atente și observații, deoarece practica spune altfel.

Caracteristicile tipului 16 HPV

Cel mai adesea, HPV se găsește la femei sub vârsta de treizeci de ani

și este adesea asimptomatică. Deoarece manifestările clinice nu se întâmplă de foarte mult timp, o femeie nu poate ghici despre infecția cu HPV. Acesta poate fi găsit la întâmplare când este examinat pentru boli cu transmitere sexuală. Ca regulă generală, cu scopul de a analiza, printre alte studii au indicat determinarea prezenței acestui virus.

Dintre cele mai cunoscute peste șase sute de soiuri ale virusului papilomavirus uman, 16 și 18 tipuri sunt deosebit de periculoase. Acestea sunt de tip HPV cu risc oncogen ridicat și în listă ocupă primele două locuri din zece. Există un număr mare de papilomavirusuri umane, aparținând grupului de risc oncogenic scăzut și mediu. Dar, dintre toate virusurile cunoscute în prezent, cele mai periculoase pentru om este tipul de HPV 16. Aceasta poate duce la dezvoltarea cancerului. Cele mai expuse riscului de infectare este supusă colului uterin la femei. Putem spune că colul uterin este organul țintă pentru HPV 16.

Tipul HPV 16 la femei – cauze

Sa constatat că HPV de tip 16 la femei este cauza multor boli oncologice, dar pentru o lungă perioadă de timp virusul poate fi într-o stare “inactiv”. Sistemul imunitar al unei femei sănătoase suprimă și distruge virușii care au intrat în corp sau deja acolo. Doar cu imunitate redusă și impactul anumitor factori asupra corpului feminin este activarea HPV de tip 16, iar aceste motive pot fi foarte diverse:

– hipotermie severă;

1

– boli acute de natură virală, v. ARVI;

– sarcina și avortul;

– tulburări hormonale;

– utilizarea anumitor medicamente;

– terapia imunosupresoare.

La detectarea tipului HPV 16 la femei, cauzele apariției virusului în organism sunt, în principal, rezultatul stilului său de viață:

– sexul neprotejat (cale sexuală de infecție);

– viața sexuală promiscuă;

– diverse manipulări, inclusiv și medicale (contact – mod de gospodărie de infecție);

– infecția cu virusul poate apărea și în aer – o cale de transmisie foarte periculoasă, deoarece este imposibil să vă protejați

– la auto-infectare, virusul devine repetat în organism atunci când îndepărtează părul sau bărbieritul.

Poți să te infectezi cu virusul papilloma în orice loc, pentru că virusul penetrează chiar și cele mai mici micro-crăpături din piele, care au toate.

Tipul HPV 16 la femei – simptome

După infecția tipului 16 HPV la femei, simptomele nu apar imediat, dar după trei până la patru luni. La începutul bolii, papilele apar pe piele sau pe membranele mucoase. Papiloame sunt situate în diferite locuri, de obicei organele genitale mucoase, nas si gura, precum și zone cu o piele subțire blând: fata, gat, axile, picioare, și, uneori (rar) pe partea din spate. Au forma de protuberanțe mici pe picior, dar apoi extindeți, îmbinare, se aplică. Cu imunitate redusă sau boli grave concomitente, non-interferența poate forma întregi conglomerate de papiloame care ocupă o suprafață mare.

Papiloamele pot fi simple sau aranjate în grupuri, în întregime. Prin culoare, acestea sunt ușor diferite de piele, deși sunt mai ușoare sau mai întunecate.

Când sunt infectate sexual, papilele afectează pielea perineului, pereții interiori ai vaginului, tisa uretrei, colul uterin și regiunea perianală.

Dacă sunt afectate organele genitale de tip 16 HPV, la femei simptomele infecției se manifestă prin:

– mâncărime și arsuri;

– durere cu urinare și act sexual;

– sângerare minoră înainte și în timpul actului sexual.

Adică, cu HPV tip 16 la femei, simptomele leziunilor genitale sunt nespecifice, sunt inerente în multe boli care afectează tractul genito-urinar.

Papilomii, care se dezvoltă pe organele mucoase ale sistemului genito-urinar, au o formă acută – verucile genitale. Diagnosticul stadiilor incipiente ale papilomului este dificil, deoarece formațiunile apar sub forma unei rugozități mici. Mult mai târziu, se formează o rețea capilară caracteristică.

HPV de tip 16 la femei pericolul constă în faptul că, sub influența virusului vătămat integritatea celulelor epiteliale uterine, care duce la dezvoltarea unor structuri de celule atipice în viitor – la displazie si cancer.

Pentru dezvoltarea procesului de cancer și transformarea papilomului într-o tumoare malignă trebuie să existe mai multe motive:

– predispoziție genetică;

– prezenta inflamatie a colului uterin;

– imunitate slăbită;

– supercooling sau insolatie lunga.

Cele mai riscante femei în timpul menopauzei.

Tipul HPV 16 la femei – tratament

Când se verifică tipul corpului 16 la femei, tratamentul trebuie prescris cât mai curând posibil. În ciuda dificultăților de tratare a acestei infecții, este necesară efectuarea acesteia pentru a reduce posibilitatea apariției cancerului.

Tratamentul HPV de tip 16 la femei are mai multe scopuri:

– consolidarea imunității;

– activitate scăzută a tipului de virus detectat;

– eliminarea chirurgicală a creșterilor papilomatoase existente.

Tratamentul HPV tip 16 începe la femeile cu medicamente antivirale obligatorii. Dintre acestea, cele mai frecvent utilizate sunt:

1. Inosiplex – suprimă reproducerea virusului.

2. Interferonii – cresc imunitatea, au proprietăți antitumorale și antivirale.

3. Cicloferonul și Amiksinul contribuie la sinteza propriului interferon în organism.

4. Sunt utilizate medicamente care acționează direct asupra fazelor de multiplicare a celulelor deja infectate cu HPV, împiedicând reproducerea lor. Acestea includ Kondilin, Podofillin.

Tratamentul include examinări frecvente la ginecolog și analize repetate. Aceasta se întâmplă până când rezultatele pozitive sunt obținute în laborator și clinic. În plus, locul de muncă și de odihnă, nutriție adecvată, exercitarea adecvate – orice lucru care creste imunitatea trebuie să fie respectate, că aceste măsuri contribuie la o recuperare rapidă …

Tipul HPV 16 la femei – prevenirea

În prezent, există o metodă eficientă de prevenire specifică a HPV de tip 16 la femei. Acestea sunt vaccinuri (Cervarix și Gardasil), care conțin un fragment de DRC al virusului HPV. În corpul unei femei, acestea creează o imunitate ridicată la această infecție. Vaccinul protejează împotriva celui mai periculos HPV, inclusiv 16 și 18 tipuri. În unele țări, vaccinarea femeilor face parte din programul de stat și este obligatorie. Dar dezbaterea și studiul în continuare a eficacității vaccinului continuă, atât în ​​țara noastră, vaccinarea impotriva HPV tip 16 la femei, fara gres, nu este efectuată.

Metodele de profilaxie nespecifică sunt cunoscute de toată lumea, trebuie doar să vă obișnuiți să aderați la ele:

– vizită obligatorie la ginecolog cu scop preventiv la fiecare șase luni;

– sex protejat;

– refuzul relațiilor sexuale promiscuite;

– tratamentul în timp util și eficient al bolilor venere și al altor boli inflamatorii;

– un stil de viață sănătos.

Deoarece HPV de tip 16 la femei este virusul vysokozaraznym periculos care poate cauza cancer, trebuie să respectați toate măsurile preventive posibile, iar în caz de detectare, tratament precoce.

1
Ссылка на основную публикацию
2019