Tortilla med fyllning – recept på goda tortillor! Matlagning utsökta tortillor med fyllningar enligt de bästa recepten

Tortilla med fyllning - recept på goda tortillor! Matlagning utsökta tortillor med fyllningar enligt de bästa recepten

Tortilla är en tunn platt tårta. Det kommer att helt ersätta brödet, men det är så tråkigt! Det är mycket mer intressant att använda en tårta för olika fyllningar. Särskilda kuvert och rullar ser intressanta ut, de visar sig läckra, de hjälper till att diversifiera kosten. Du kan laga dem med olika fyllningar. Det finns många intressanta näringsrika alternativ, såväl som kosträtter. Med vad vi paketerar tortillan?

Tortilla med fyllning – Allmänna principer för beredning

Matlagningstortilla kan jämföras med shawarma. Vad är inte tillagt dem! Men smaken kommer att bli lite annorlunda. Kakorna är ofta kokta från majsmjöl, ibland blandas det med en veteprodukt, vilket inte är förbjudet. Tortillas kan förberedas hemma, men det är lättare och snabbare att köpa i butiken.

Vilka produkter kan användas för fyllning:

· Kyckling, kött

· Majs, bönor

· Grönsaker av olika arter, svampar, grönsaker;

· Fisk, skaldjur

· Ägg, ost, mejeriprodukter

Ofta i tortillan lägger du till olika såser baserade på gräddfil, majonnäs eller helt enkelt ketchup. Kakan kan vikas på många sätt: Gör små kuvert, vika halvt eller rulla rullan, vik med trianglar, som pannkakor. Valet beror på vilken fyllning som används och dess mängd.

1

Hot tortilla med fyllning: recept med kyckling och ost

En av de mest hjärtliga och läckra fyllningarna för tortilla. Från denna mängd produkter erhålls två stora portioner. Här är kakor inte vikta, men helt enkelt vikta i halva. Också avslöjas hemligheten av grönfliken i den heta skålen.

Ingredienserna

· 2 platta kakor

· 300 g kyckling

· 1 tomat

· 2 skedar ketchup

· 1 rödlök

· 1 peppar;

· 130 g ost;

· 1 gäng sallad

Kryddor att smaka;

· 1-2 matskedar olja.

Metod för framställning

1. Kycklingfilé kan enkelt stekas i en panna, men i slutet täcker vi den för att göra den klar. Eller koka i kokande vatten, koka i 20 minuter. Sedan tar vi ut det, skär det i plattor.

2. Om det inte finns ketchup så kan du ta andra såser. Smörj en halv tortilla, rör inte kanten. Strö lätt med riven ost, bara en liten bit för fästningen. Vi lägger ut bitar av kyckling.

3. Skär en tunt salladslampa. Eller vi tar en enkel båge. Vi skär och häll kokande vatten i en minut för att ta bort bitterheten. Lök ströks också lätt med ost.

4. Vi skär tomater med muggar, strö med ost, lägg ut bitar av peppar, täcka med den fria sidan av mexikansk platt tårta.

5. Överför tortillan till en uppvärmd stekpanna med en sked olja. Stek på ena sidan, sedan med den andra. Osten smälter något och kommer att fästa fyllnadsskikten. Det är viktigt att vända försiktigt så att ingenting släpper ut.

6. Så snart kakan är brunad, ta försiktigt bort den. Vi överför den till platta plattor. Vi öppnar från sidan av peppar och tomat, lägg några lök sallad, vi serverar till bordet.

Spicy tortilla med fyllning: recept med ost och vitlök

Tortilla recept med fyllning från den klassiska kombinationen av ost, vitlök, men det är viktigt att lägga till något annat. Annars kommer fyllningen vara liten och det kommer inte att glädjas med juiciness.

Ingredienserna

· 2 platta kakor

100 g hård ost;

· 50 gram ost smält

· 2 ägg

2-4 vitlöksklyfta;

· 1 peppar bulgariska;

1-2 skedar av majonnäs.

Metod för framställning

1. Mala på otillgängligt sätt ost, blandad med smält ost. Klipp vitlöket och lägg till.

2. Ägget måste kokas i förväg, kylas i kallt vatten, rengöras och hackas. Vi förbinder dem med ost.

3. Vi släpper den bulgariska peppar från frön, skär först längs halmen. Då fint i kuber. Vi häller in i den totala massan, rör och säsong med majonnäs. Du kan använda gräddfil istället för den så att den inte är så fet (eller skadlig). Häll salt och peppar efter smak. Det är bättre att försöka, som i ost är de.

4. Nu är det dags att fylla kakorna. Vi delar upp fyllningen ungefär i hälften. Smurt med ett tjockt lager. Steg bort från kanterna, jämna ut, vrida rören.

5. Du kan använda tortillan omedelbart, som ett kallt mellanmål. Eller vi sprider den på grillen och värmer tårtan lätt. Vi försöker att inte överdriva det, annars kan fyllningen flöda.

Tortilla med fyllning: Recept med kyckling och bönor

Det ursprungliga receptet använder kokta bönor. Om det finns en önskan att suga på det och laga mat kan du göra det. Men det enklaste sättet att använda konserverade bönor (vit, röd). Den enda punkten – om det är en smal eller inte mycket smaklig marinaden, måste produkten tvättas. Du kan helt enkelt hälla i en kolv, skölja.

Ingredienserna

· Kycklingfilé

· 150 g bönor;

· En stor tomat

Stort lövlök;

· 25 ml olja

· 2 platta kakor

· Kryddor.

Metod för framställning

1. Skär lövhuvudet i kuber, skicka till värmd olja, stek i en minut.

2. Skaka kycklingfiletet i remsor, skicka till fågeln. Stek ca fem minuter. Fågeln under denna tid kommer nästan att nå sin beredskap.

3. Vi gnuggar tomaten, kassera huden. Eller bara använd tomatsås, potatismos, någon ketchup. Vi skickar den till en stekpanna med en fågel och lök. Smäll ihop alla tills överskottsvätskan är borta.

4. Lägg bönor, värm upp tillsammans. För att smaka på fyllningen av salt, peppar. Rör bra, du kan somna lite gröna.

5. Vi sprider fyllningsfyllningen, medan fyllningen är varm, stänger vi av de platta kakorna med ett rör eller vikar dem bara i hälften. Försök omedelbart.

Tortilla med fyllning: Recept med tomater och majs

En vegetarisk version av en tortilla med en fyllning som kan ätas varmt eller kallt. Korn används konserverad från burk, vätskan måste dräneras.

Ingredienserna

· 0,5 burkar majs

· 3 tomater

· 200 g zucchini;

· 1 liten lök

· Salt, peppar

· 3 skedar olja

Grönsaker att smaka.

Metod för framställning

1. Smula glödlampa lök, häll i pannan, stek en stund, till hackad zucchini i små kuber. Du kan använda zucchini. Stek med lök tills det är mjukt. Men i vilket fall som helst, täck inte, låt juice från grönsakerna avdunsta.

2. Fyll med kokande vattentomater, skär, lägg till zucchini. Fortsätt att indunsta saften, ska visa ut en tjock tomatspot.

3. När massan är kokad, tillsätt salt och peppar, blanda, häll konserverad majs. Stäng av ugnen efter några sekunder.

4. Sätt påfyllningen på tortillan. Vika, äta omedelbart eller lite coolt.

Tortilla med fyllning: Recept med fisk och ost

För att förbereda denna tortilla behöver du röd saltad fisk. Också för fyllningen behöver du någon mjuk ost, välj din smak.

Ingredienserna

· 0,15 kg lax

· 0,18 kg mjukost

· 2 platta kakor

· 2 stora blad av sallad

· 1 tomat

Metod för framställning

1. Smörj tortillorna med ost, hela produkten måste gå. Och lägg det omedelbart på ett stort blad av sallad. Men du kan lägga några bitar av liten storlek.

2. Vi skär tunna röda fiskar. Sprid över hela kakan.

3. Smid tomaten, lägg på fisken. Du kan strö med örter.

4. Vrid de platta kakorna med rullar, låt stå i 10 minuter. Därefter skär den med diagonalt i mitten med en vass kniv. Vi lägger 2 rullar för varje servering, vi serverar den till bordet.

Diet tortilla med fyllning: Recept med Pekinese Kål

Tortilla – dietkakor, eftersom de inte innehåller jäst och i sig är tunna, osötade, liknar pitabröd. På grundval av denna produkt kan du laga underbara dieträtter.

Ingredienserna

· 7 ark Pekingkål;

· 50 gram yoghurt

· 80 g koksaltost

· 1 peppar;

· 0,5 tsk. senap;

· 5-7 oliver

· 1 ägg

· 1 tomat

Metod för framställning

1. Ställ ägget på koka. Rengör och skär sedan. Du kan bara hälla den i en stekpanna och steka en pannkaka, skär i remsor, det blir ännu snabbare.

2. Skär den kinesiska kålen och alla andra grönsaker i en skål. Tillsätt oliverna, skär i halva.

3. Blanda yoghurt och senap, salt och peppar, häll i kålen och rör om för att minska volymen.

4. Ostskuren i kuber eller sugrör. Lägg till kål. Vi introducerar också ägg tillagade eller stekt med en omelett. Grönsaker lägger till din smak och önskan.

5. Vi fyller tortillan, använd den omedelbart eller i två timmar. Det är oönskade att lagra en sådan maträtt under lång tid, eftersom grönsaker kommer att flöda.

Ryska tortilla med fyllning: recept med potatis och saury

Det är inte nödvändigt att införa några delikatesser i mexikanska tortillor. Ryska potatis är också utmärkt för fyllning, särskilt i kombination med saury. Du kan ta en annan burk, lätt saltad och till och med stekt fisk. Men vi ser till att det inte finns några stenar i den.

Ingredienserna

· 2 tortillor;

· 1 saury bank

· 2 potatis

· 1 lök ättika, kryddor;

· 2 matskedar majonnäs

1 färsk gurka.

Metod för framställning

1. Potatis för tortilla måste kokas i en uniform, rengöras och måste gnidas, men endast med stora sugrör.

2. Medan potatisen kokas, skärs i lök, häll vatten med vinäger, låt det marinera. Vi gör en sur lösning, om en sked essens på ett glas vätska.

3. Smör tortillor med majonnäs, applicera ett lager av potatis, på det sprider vi fisken, bruten i små bitar.

4. Tappa lökvinägerna, strö fisken på toppen.

5. Klipp eller gnugga gurka, lägg på fisken. Vik tortillullullen.

6. Sprid paketet på grillen och fritera kakan snabbt.

Tortilla med fyllning – användbara tips och tricks

· Våt kaka är inte mycket välsmakande, så inte lägga mycket sås i fyllningen och mycket saftiga livsmedel bättre försiktigt pressa eller hålla den i silen.

· Om tortillan är förberedd för gäster, lägg inte till mycket kryddiga kryddor eller använd saftiga såser. Det är bättre att skicka in dem separat så att varje person lägger till, om det behövs.

1
Ссылка на основную публикацию
2019