Dessert av äpplen är en behandling med en favorit arom! Matlagning glass, pastill, bakverk, sallader och andra hemgjorda efterrätter från äpplen

Dessert av äpplen är en behandling med en favorit arom! Matlagning glass, pastill, bakverk, sallader och andra hemgjorda efterrätter från äpplen

Äpplen är utsökt på egen hand, och desserter gjorda av dem är helt enkelt underbara. Denna frukt kombineras med en mängd olika frukter, bär, nötter, kan användas med någon form av deg och mejeriprodukter. Det är därför listan med godis och möjliga rätter från äpplen är enorm, det kan göras obestämt, men här är de läckra alternativen för desserter.

Dessert av äpplen – allmänna principer för matlagning

Flour desserter är beredda av olika typer av deg, och äpplen används ofta som fyllningar. De skärs, kombineras med socker, kanel, nötter eller blandas med russin, andra frukter, bär, stugaost. Ibland lägger de direkt till degen, till exempel, så gör charlotte, nedan är det klassiska receptet för den mest populära äppeltarten.

Vad mer kan du göra efterrätter med äpplen:

· Pastille;

· Fruktsalader och såser

· Mousse;

· Glass;

· Smoothies.

De kan baka, stekas, torkas, de kombineras ofta med stallost eller yoghurt, lägg till pannkakor och pannkakor. Det viktigaste är att välja och förbereda frukterna på rätt sätt. Om huden är tjock bör den avlägsnas, frön och pinnar i de flesta recept tas bort. Den smakligare och juicier frukten desto bättre är efterrätten. Och kom ihåg att äpplet mörknar i luften, blir grått och oattraktivt, så det är förberedt i sista stund.

1

Den enklaste efterrätten av äpplen med nötter och kanel

En mycket användbar och enkel dessert från äpplen. Det är lätt att göra om några minuter. Om du vill minska kaloriinnehållet sänker vi mängden honung.

Ingredienserna

· Två äpplen;

· 1 msk. l. honung;

· 2 msk. l. vatten;

· 1 msk. l. nötter;

· 0,3 tsk. kanel.

beredning

1. Anslut honung och vatten, sätt på en spis och förvärmas. Eller vi placerar den i en mikrovågsugn och smälter den. Tillsätt kanel, rör, förbandet är klart. Om du är allergisk mot honung, gör sockersirap.

2. Om huden på äpplen är tjock, är det bättre att rengöra det. Kött skärs i kuber eller pärlor, häll i en skål.

3. Stekt nötterna, hugg, lägg till frukten. Du kan använda nötter: hasselnötter, valnötter, jordnötter. Det är också gott med solrosfrön. Om du vill laga en användbar efterrätt, lägg sedan linfrön eller pumpa.

4. Häll smält med vatten och kanel honung, rör och efterrätt är klar!

Dessert av bakade äpplen

Sätt att göra efterrätter från bakade äpplen är enorma och det här är bara ett av alternativen. Det är enkelt och kräver en minimal uppsättning produkter. Men om så önskas kan frukosten fyllas med honung och nötter, ostmassa, torkade frukter.

Ingredienserna

· Äpplen;

· Kanel;

· Socker

beredning

1. Tvätta äpplen, det är bättre att använda liten frukt. Det är viktigt att de är ungefär desamma mellan varandra.

2. Klipp ut en liten tratt tillsammans med en ogre och kasta bort den.

3. Blanda socker och kanel, strö en fuktig tratt. Om någon fyllning används, blir hålet större och fyllt.

4. Överför äpplen till formen, sätt i ugnen. Eller i några minuter i mikrovågsugnen.

5. Baka 180 grader tills det är mjukt. Innan vi serverar, låt oss stå ett tag.

Charlotte – en traditionell äppelträd

Med tanke på desserter från äpplen kan du inte glömma charlotte. Läcker tårta är beredd enligt olika recept. Här är det klassiska receptet för äppeltärten själv.

Ingredienserna

· 1 msk. mjöl;

· 1 msk. Mars sand;

· Fyra äpplen

· Fyra ägg

· 15 g olja

· Semolina eller extra mjöl

beredning

1. En bit olja gnuggar botten och sidorna av formen. Stänk dessutom semolina eller mjöl. Slå på ugnen i 180 grader omedelbart.

2. Bryt ägget i en stor och nödvändigtvis torr skål. Vi sänker mixern. Slå på och börja piska på högsta hastighet.

3. Minuter genom tre massor kommer att vara lätta och frodiga. Det är dags att lägga till socker. Men vrid inte hela glaset på en gång. Vi lägger i små portioner, fortsätter att vispa.

4. Vi häll mjölet i en sik och omedelbart sikt ut det, rör det med en sked och försiktigt, för att inte fälla ut massan. Om äggen inte fungerar bra, kan du försäkra charlotten med en hydratiserad soda (0,5 tsk pulver) eller en ripper från en påse (1 tsk), bara somna och rör om.

5. Skölj äpplen. Skiv frukten i skivor. Nu kan de hällas i degen och blandas. Eller sprida ut testet när det redan är i form. Du kan sönderdela äpplen och häll över den blandade massan.

6. Skicka tårtan från äpplen att baka. Med tiden tar det ungefär en halvtimme. Vi piercerar den med en tandpetare. Vi kontrollerar beredskapen. Men vi gör det noggrant och noggrant. Om staven kommer i ett äpple blir det vått även med ett klart test.

Dricker dessert från äpplen

En variant av en användbar efterrätt, som nu kallas det fashionabla ordet smoothie. Till en delikatess som är väl absorberad och mättad, kommer vi att laga mat med naturlig yoghurt. Du kan ersätta yoghurt, kefir, fermenterad bakad mjölk.

Ingredienserna

· Tre äpplen

· 120 gram yoghurt

· 1 tsk. citronsaft;

· 2 blad av mint

· Kanel, vanilj, socker till smak.

beredning

1. Skala äpplen, skär i små bitar, lägg dem i en skål med en mixer eller i en bekväm skål. Vi tar den där det blir lätt att mala. Häll strax citronsaft. Lägg till ett ark med mint.

2. Mala blocken till tillståndet av homogena potatismos.

3. För att smaka, tillsätt socker eller honung, kan du hälla kanel, vanilj.

4. Lägg ut yoghurt eller någon annan jäst mjölkprodukt.

5. Pisk efterrätten i ytterligare 20 sekunder.

6. Vi häller drickedetern i ett stort glas, vi kompletterar det med det andra bladet av mynta. Du kan stänka pulver med kanel. Vi använder det omedelbart tills äpplet har mörkats.

Pastilla – Äpplenes dessert utan konserveringsmedel

Detta är en av de mest lönsamma desserterna från äpplen. Eftersom det kan lagras helt i flera år utan tillsats av konserveringsmedel. Detta är en riktig torr pasta, det vill säga tunn.

Ingredienserna

· Äpplen;

· Socker

· Film- eller silikonmattor.

beredning

1. Traditionell pasta är beredd med skinn. Därför tvättar vi äpplen, skär dem i skivor, vi slänger ut pinnar längs vägen.

2. Ta av bitar av frukt i en kastrull, tillsätt 0,5 koppar vatten, täck och lägg på en tallrik. Stew tills mjuk.

3. Slå ihop äpplen i en kolv. Juicen som utsöndras kan lämnas för andra ändamål. Delar överförs till en lämplig skål eller returneras till en panna.

4. Mala äpplen blender. Om de är sura, tillsätt socker. Men häll inte mycket, annars kommer pastaen att torka under lång tid.

5. Smörj de kokta potatismosorna på mattorna eller helt enkelt på arkens ark. Skiktets tjocklek är högst 0,5 cm. Vi torkar i solen. Ställ i ugnen, torka vid 60-70 grader tills du är klar.

6. Ta bort pastan försiktigt från arken. Helt coolt, kontrollera om det har torkat ut bra. Sedan vrider vi den i rör, lindar den i pergament, där vi lagrar efterrätten.

Stekt äppelträd

En mycket ovanlig efterrätt. För stekt äpplen, välj bara täta frukter, annars kommer ingenting att dyka upp.

Ingredienserna

· 3-4 äpplen;

· 40 g olja

· 2 msk. l. mjöl;

· Kanel, pulver till smak.

beredning

1. Olja skickas till en panna. Vi sätter på spisen. Du kan steka äpplen och vegetabilisk olja utan lukt, men den krämiga är mycket mer utsökt.

2. Vi skär äpplen med lobules, vi försöker göra samma tjocklek på bitar. Vi lägger ut på ett bräde i ett lager. Häll mjölet i silen. Vi häller skivor på ena sidan.

3. Vi vrider snabbt äpplen, strö den andra sidan med mjöl.

4. Sprid lobulerna i den uppvärmda oljan. Stek från båda sidor på hög värme.

5. Ta bort spateln på en pappershandduk. För att ta bort överflödig olja. Stek resten av skivorna.

6. Vi överför de färdiga äpplen till en platt tallrik, strö pulver och kanel på toppen.

Glass – en sval äppelträd

Receptet på en naturlig och mycket välsmakande dessert av äpplen. För framställning av glass krävs dessutom fet kräm.

Ingredienserna

· 2 äpplen

10 g vaniljssocker;

· 150 g mjölk

· Tre äggulor

· 250 gram fet kräm

220 gram socker. sand;

· 30 g konjak.

beredning

1. Börja laga mat med frukt. Vi rengör, skär i bitar, häll konjak och lägg den på spisen. Tillsätt en sked vatten, gryta tills mjuk.

2. I en annan kastrull, låt oss släppa färska äggulor, tillsätt socker och mjölk. Skölj till homogenitet, somna i vanillin och sätt på spisen. Förbered krukan, men koka inte. Efter utseendet av de första bubblorna avlägsnades omedelbart från elden. Kyl det ner.

3. Krossa äpplen med en mixer eller slip den genom en sikta. Vi sätter i kylskåpet.

4. Häll grädden i en stor skål, vispa tills ett gott skum. Tillsätt den kylda frukten och sedan den kokta grädden. Vispa massan för glass till homogenitet.

5. Sätt skålen i 30 minuter i frysen.

6. Ta ut, fördjupa mixern och piska i några sekunder. Återkylla och efter en timme avbryta igen.

7. Vi lägger ut äppelglass på koppar, mögel eller helt enkelt sätter i en behållare med ett gott lock. Vi gör det hela väldigt snabbt. Vi tar bort tills fullständig härdning.

Dessert av äpplen – användbara tips och tricks

· Äpplet blir inte mörkt om det omedelbart ströks med citronsaft. Fruktig ättika används ibland för samma ändamål. Om det inte finns något sådant kan du späda lite torr citronsyra, men det bör inte påverka efterrättens smak.

· Till och med en blygsam äppelsallad blir en elegant efterrätt om frukten är snyggt skivad. Du kan använda lockiga knivar, rivare och andra apparater.

· Äppelskal och pinnar behöver inte kastas, de kan kokas komposit eller en användbar koncentrerad buljong som är mycket uppskattad i kosmetologi, innehåller mycket ämnen som är användbara för hår, hud och naglar, hjälper till att bekämpa förkylningar.

1
Ссылка на основную публикацию
2019