Currant mousse – den mest budgetta efterrätten

Currant mousse - den mest budgetta efterrätten

Efter en god lunch eller ett eftermiddagsmat vill du alltid ha något sött, särskilt för barnen. Men varje dag kommer det inte vara möjligt att få dem kakor och kakor, förutom sådana godis är absolut inte användbara – lägg bara till extra kalorier.

Det är därför vinbär mousse kommer att bli en riktig välsignelse för dig, eftersom förutom nyttiga vitaminer och mineraler som finns i en skål mannagryn, vilket är bra näring kroppen och ger den styrka för nya landvinningar.

Currant mousse visar sig vara en rik rosa färg och ingen kommer att vägra att prova det, särskilt – barn! Du kan laga denna efterrätt från några bär: jordgubbar, hallon, körsbär, vinbär etc. Det viktigaste är att de inte har stora ben.

Denna maträtt serveras i olika restauranger och kaféer, och där betalar du för det mycket dyrare än det skulle ha blivit utgjort till kostnad.

För 2 portioner av mousse behöver du:

– 200 g vinbär bär;
– 300 ml vatten;
– 2 msk. l. grytgryn;
– 2 msk. l. av granulärt socker.

Currant mousse - den mest budgetta efterrätten

För att förbereda denna ekonomiska efterrätt kan du inte bara använda färska, men frysta bär – de säljs i vilken stormarknad eller butik som helst. Bären måste tvättas i vatten och placeras i en behållare där du kommer att förbereda mousse. Det är bäst att göra detta i en kastrull eller panna med en non-stick botten! Häll omedelbart socker in i den. Häll i vattnet och placera behållaren på spisen. Vänta på koka och koka bären i ytterligare 5-7 minuter, som en vanlig kompote och ta sedan bort behållaren från elden.

Currant mousse - den mest budgetta efterrätten

1

Passera vinbärsjuice genom en sil eller colander, och bären som kastas i den, torka. Ett perfekt verktyg för detta blir en mullet för potatis. All den resulterande massan läggs till saften och lägger igen allt på spisen.

Currant mousse - den mest budgetta efterrätten

Sätt några halvkakor, blanda omedelbart med en visp så att efterrätten inte bildar klumpar.

Currant mousse - den mest budgetta efterrätten

Kasta mousse i brand tills tjock, rör om med visp. Så snart semolina ger efterrätt en täthet – stäng av elden och låt innehållet i behållaren svalna i 15-20 minuter. Vid kylning tykar mango ännu mer och efterrätten är tätare.

Currant mousse - den mest budgetta efterrätten

Sedan, med en mixer, piska den kokta mousse i ca 5-7 minuter tills den är ordentligt vit.

Currant mousse - den mest budgetta efterrätten

Så snart det händer – kan du lägga det söta i pölarna eller skålarna och servera, dekorerad med mintbladen och choklad. Bon appetit!

Currant mousse - den mest budgetta efterrätten

Som du kan se är receptet för denna efterrätt extremt enkelt. Dessutom kan du använda den som en grädde för kakor eller bakverk. Från vinbärsmousse är en utmärkt ostekaka. I allmänhet finns det många alternativ! En annan av hans ojämförliga plus – i ekonomin. Låt oss räkna, hur mycket kostar dessa två portioner av efterrätt oss:

– 200 g currantbär – 17,5 rubel;
– 2 msk. l. semolina – 3 rubel;
– 2 msk. l. av granulärt socker – 5 rubel.

Totalt två delar av läckra söta kosta ca 22,5-23 rubel, vilket innebär att en servering kostar bara 11-12 rubel. För en så otroligt god och användbar efterrätt är det bara ett löjligt pris! Koka med oss ​​och vi lär dig hur du kan spara genom att förbereda utsökta restaurangrätter till ett pris!

1
Ссылка на основную публикацию
2019