Кокосови острва за туристе – тамо нисте били! Оно што туристима чини срећним на Кокосовим острвима

Кокосови острва за туристе - тамо нисте били! Оно што туристима чини срећним на Кокосовим острвима

Острва Кокоса (Кеелинг) је архипелаг 27 малих острва Индијског океана коралног поријекла.

Територијално припадају Аустралији, службени језик је енглески, религија локалног становништва је ислам.

Монетарна јединица је аустралијски долар. Архипелаг се састоји од сјеверног дијела – ненасељеног Атолског атлантског убијања – и јужног дела, који обухвата 26 малих острва.

Само две су стално насељене – Дом и Западни острво. Њихово укупно становништво не прелази 600 људи.

На острвима тропска клима, од октобра до априла – у сезони циклона. Неоспорна предност је округла туристичка сезона, просечна температура у острвима 20-27 ° Ц, али топлота се не осећа због влажних ветрова. Њено име потиче од архипелага од кокосовог дрвећа, расте у великом броју овде. Туристи долазе у Кеелинг на малим путничких бродова и јахти, или ваздушним путем до међународног аеродрома “Кокосова острва архипелага.”

Одмор на Кокосовим острвима биће атрактиван за људе који сањају да потроше време далеко од цивилизације, у миру и тишини неки небески угао. Острва карактеристика су дивни и удобне плаже, чиста и бистра вода, светао егзотичне природе, укључујући и богатом подводном свету који ће одушевити љубитеље роњења, роњење и риболов. Недалеко од Северне Кеелинг, на месту бојног брода “Сиднеи” и “Емден” 1914. године, рониоци и даље налазе на дну појединачних делова немачке крстарице.

Већина хотела на острвима Кеелинг представљена је колибе и бунгалови, Супермодерни луксузни хотели које нећете пронаћи овде. Најповољнији и најпопуларнији међу туристима је хотел Цоцос Цаставаи.

Атракције Кокосова острва нису обиље. За туристе, постоје екскурзије на архипелагу Сјеверни Кеелинг, до сликовитог резервата Пулу Кеелинг, гдје можете видети пуно морских птица.

Острво Хорсберг – један од атолова на Кокосовим острвима – има одређену историјску вриједност. Током Другог свјетског рата, овдје су постављени паљински положаји британских поморских пиштоља. Овдје су силажери из Чилеа, желећи да одустану од острва Јапана, покрену побуну која је ускоро потиснута. Данас, острво има два преостала батеријска оружја од 6 инча.

1

Центар за посјетиоце Цоцосових острва налази се у управној згради на западном острву. Постоји могућност да добијете најсвеобухватније информације о томе шта се може учинити и шта се види на Кокосовим острвима.

Острва Кокос се налази на острву Запад. Постоје три велике чекаонице, метеоролошка станица и хангар. Такође овде можете се дивити незаборавном панорамском погледу са посматрачке палубе.

1
Ссылка на основную публикацию
2019