10 разлога да не воле Сејшеле

10 разлога да не воле Сејшеле

Сејшели … Шта црта нашу машту у првом тренутку, када чујете ово име? Тиркизни океан, пенушаво бело пијесак, плаво безно небо, кокосове палме савијеле право до ивице воде и … ведро.

Али ово је само наметнут стереотип, лепа слика оглашавања “Боунти” и брошура о венчању. Заправо, Сејшели далеко од таквог раја, како то многи замишљају. Они који су неко време живе тамо, знају шта је могуће да не воле ове отоке.

  • За изузетне високе трошкове локалног живота. На Сејшелима нема стоке и готово нема пољопривредне производње, тако да се већина производа увози споља, а цијене у супермаркетима су много веће него у Европи. У јефтиним продавницама, асортиман је врло ограничен, многи скут и кефир нису доступни. Избор плодова (осим локалних егзотика) на тржишту је такође мали.
  • За компликације са медицинском негом. Само једна државна болница са добром опремом налази се у главном граду Викторије на острву Махе. Истовремено, на острвима постоји мало апотека и мали избор лекова.
  • За растући ниво криминала. Основна популација Сејшела живи врло лоше, у последње време се зависила од овисности о дрогама. Сејшели су лени, воле да пију и зато краду драгоцјености у хотелима иу домовима богатих странаца. Често постоје крађе на напуштеним “дивљим” плажама, нежно извлаче новац и кредитне картице, остављајући саму торбицу. Полиција ради веома формално, практично нема стварне помоћи од ње.
  • Због лошег квалитета локалне робе и недостатка избора кућних апарата. Због тога многи одлазе у куповину у Дубаију, Сингапуру или Маурицијусу. Локални сувенири су веома скупи, а преговарање није прихваћено.
  • За прекиде са водом. Постоје дани када се дају само сат времена дневно, морате се туширати и радити све ствари у кући. Ово је због чињенице да у Сејшелима нема свеже воде, а главни извор је киша. Иначе, није препоручљиво пити воду из славине.
  • За неугодан начин рада локалних продавница. Радним данима отворени су од 8 до 17 часова, а суботом од 8 до 12 часова, а ручак је од 12 до 13 часова. У недјељу продавнице не раде.
  • Због недостатка нормалног сервиса у многим хотелима по веома високим ценама за одмор. Дакле, често се каже да природа на Сејшелима одговара пет звездица, а услуга – само три.
  • За малу количину културне забаве и атракција. У главном граду Сејшела – Викторија – можете видети мини копију Биг Бена, индијског храма, посетити музеј природне повијести, то су сви споменици уметности. А од забаве ноћног живота постоји само неколико биоскопа, казина и дискотека у сеоском стилу, где звучи ритам реггае и креолске музике.
  • За многе свеприсутне гецко (локалне гуштере), обожавајући пењање у куће и хотелске бунгалове у потрази за остатком хране, шокирање ноћу у канте за смеће.
  • Коначно, због повећане влажности и годишњих доба тропских киша, због чега многе ствари, кожни производи и намештај миришу плес.

Текст: Наталиа Боцхкарева

1
Ссылка на основную публикацию
2019