Нови радни тим: како пронаћи заједнички језик са колегама на послу? Савет психолога о уласку у нови радни колектив

Нови радни тим: како пронаћи заједнички језик са колегама на послу? Савет психолога о уласку у нови радни колектив

Промене у животу увијек су стресне, чак и ако су на боље. Промена места рада такође се може приписати стресној ситуацији. Чак и ако особа дуго сања о другом послу и покушава да га добије, он ће и даље бити забринут прије одласка на радно мјесто.

Први утисак

Важно је направити добар утисак не само на интервјуу већ и на првом састанку са колегама. На крају крајева, биће неопходно радити не само са шефовима који су отишли ​​на посао, већ пре свега са тимом. И није битно, како особа долази на посао – обичан радник или шеф одељења. Да би остварио повољан утисак на колеге, неопходно је прво окупити и престати да брине. Свако је некада био почетник, што значи да се ништа страшно не дешава.

Са свим новим колегама морате комуницирати политички. Пријатан осмех и отворени изглед су гаранција да ће људи позитивно доживјети почетника. Учешће у заједничким пословима, проблемима и задацима помоћи ће брзо прилагодити нову ситуацију. Искрену жељу да помогне и да буде корисна такође повећава рејтинг и поверење људи. У овом случају, понашање треба бити што је могуће тактичније, без прекомерне опсесије.

Немојте одмах, користећи права новог новца, покушати да промените начин на који се тим и приступа ради. Такође, не можете се мешати у распоред задатака. Први пут вреди се одустати од критичних напомена о раду, шефовима и колегама. Потребно је посматрати више људи, а мање да се шири о себи ио својим плановима на ново место. Људи су тако договорени да било који новајлија неће бити доживљен као партнер, већ као конкурент.

Шта се не може урадити у новом тиму?

Први утисак није увек тачан, али се обично чува и памти дуго времена. Стога постоје ствари које се не могу учинити када се појављују у новом тиму:

1. Ни у ком случају не би требало говорити наглас и јавно упоредите своје претходно место рада са садашњом. На новом месту, све ће бити другачије. Неки радни тренуци или међуљудски односи могу изгледати чудно, али немојте одмах се супротставити јавном мњењу.

2. Неконзистентно понашање и неприродно понашање може изазвати сумњу од стране запослених. Није неопходно играти улогу првог дана на новом месту, а следећег дана доћи на нови начин. Људи ће једноставно наћи такво понашање лицемјерје, и мало је вероватно да ће поштовати таквог колегу.

3. Немојте оговарати и преварити свој претходни рад, бивши шеф и колеге. Не вреди то први дан састанка са тимом, или у будућности. На новом месту, у одређеној мери морате бити “опортуниста”. У томе нема ништа лоше. Чак и ако су неке традиције и правила тима сасвим непримјерене, у почетку их треба пажљиво поштовати.

1
Ссылка на основную публикацию
2019