Ако човек каже да не верује у љубав …

Ако човек каже да не верује у љубав ...

Ако вам човек каже да не верује у љубав, пре свега, знате да ћете морати бити тешки и бити опрезни и стрпљиви. У блиској будућности, можда не очекујете ништа добро.

Али, ако, упркос свим његовим негативним изјавама, ваша сопствена осећања остају искрена, сасвим је могуће да ће се све у будућности исплатити.

Дакле, морате схватити да је таквом категоријом људи за изградњу односа прилично тешко. С обзиром да је изабрао позицију “неверовања” за себе, човек се обично навикне на њега, почиње да се осећа јаким, самопоузданим и непогрешивим за непријатне “жабе” судбине.

Прво од могућих видова размишљања тако се заиста може испоставити као циник. Због узраста или других разлога, још није сазнао какве су искрене везе и нису осјећали њихову озбиљност. На крају крајева, онај ко га никад није доживео, лако се одрекне тог осећаја.

Други тип су они који су доживели љубав, али не желе да се понављају. И, негирајући постојање љубави, осећа се сигурним – убедивши се од свих његових менталних сила да је све стварно тако у животу и да јесте. Оно што је болно болело у прошлости је, у већини случајева, неподељено осећање или заједничко, али је завршило женском издајом, њеном превару, издајом.

Уз све ваше добре напоре усмјерене на обнављање душевног помирања партнера, ови људи могу дуго трајати сумњичав, љубоморан, чак и непријатељски.

Ако имате човека који потпуно негира могућност постојања љубави – у сваком случају не би требало да покушате да га убедите, присилите да прихватите вашу тачку гледања. Ако сте циник, размислите о томе да ли је ваше стрпљење довољно да покушате да га “образујете”. И да ли ће вам таква особа бити захвална, да ли ће моћи да поштује ваша осећања, јер је, највероватније, навикнут да користи блиске људе, а не одговара њима реципроцитетом.

Ако је невјеровање у љубави само маска искусне особе, способне за нормалне људске односе – покушајте показати своју искреност и бригу. Немојте разочарати некога ко је већ разочаран. Немојте бити узнемирујући или ратни, бранити своју правичност.

1
Ссылка на основную публикацию
2019