Како избељати беле код куће? Вратите изворну белину: одаберите ефективно средство за избјегавање

Како избељати беле код куће? Вратите изворну белину: одаберите ефективно средство за избјегавање

Поседујете способност да вратите мрачне ствари њихову изворну свежину у власништву сваке господарице.

Шта може бити лепше од оштре беле постељину, савршен белој кошуљи свог мужа, или убацивање бели столњак, који ће улепшати ваш сто одмора, али ако ваша породица има мало дете или тинејџер, а затим без њега у свакодневним животним вештинама једноставно не може да уради.

Скрећемо вам пажњу на неколико једноставних начина који ће вам олакшати живот.

Како избељати бело код куће: алати и упутства корак по корак

Постоји велики број различитих метода за избељивање ствари од бијеле тканине, почевши од уобичајеног прања са избјељивачем, завршавајући с намакањем у различитим специфичним рјешењима.

Али морамо да схватимо да је сваком материјалу неопходно користити појединачни метод и одређена средства, иначе ће се ствар погоршати и постати безвриједна.

Главна доказана средства су:

– сода за пециво;

– сол;

– водоник пероксид;

1

– манган;

– амонијак итд.

Избељивање са сода

Главни начин, који има очигледне предности над свим осталима, одувек је био метод са употребом соде бикарбине. Приближно 7 литара воде око 40 степени, потребно је да узмете 6-7 кашика соде за пецење и мешајте док се потпуно не раствори. Такође можете сипати једну жлицу водоник пероксида, што ће рјешењу дати више ефекта бељења. Потопите у ово решење прљаву ствар и не додирујте га два сата. Нанети малу количину соде у јако запрљану површину и добро утрљати. У случају јаког жутљења, у кратком времену се смеше у употребљеном раствору. Вриједно је запамтити да кључање није пожељно за употребу на предметима гардеробе, као и на синтетичким тканинама и вуненим производима. Најбоље је кухати ручнике и чарапе за постељину, кухињу и купатило.

Бељење соли

А најчешћа солна сол може нам учинити одличну услугу у избељивању тамних ствари. Само је кратко време да у неколико сати сапуните у топлу воду додавањем 3 кашике соли и уобичајеног праха за прање који додате сваким прањем. Да бисте побољшали ефекат у решењу, можете додати неколико кашика амонијака и добро мешати. Ова метода је савршена за производе од памука и вуне.

Бељење са кристалима од Манганова

Сачувајте бледи, изгубили изворну осветљеност белих ствари, могу се користити помоћу кристала калијум перманганата. Да бисте то урадили, додајте 5 кристала калијум перманганата на 10 литара вреле воде и добро се добро мешајте. За најбољи ефекат, препоручује се додати неколико кашика детерџента и сапун за бријање перја до резултираног раствора. Ствари морају бити уроњене у резултујућу композицију тек након потпуног растварања свих његових компоненти, посебно највише калијум перманганата. У том решењу треба ноћити после жутања и сјајења, након чега се све добро испере и опере додавањем праха за прање у машини за прање веша или ручно. Овај метод је прилично деликатан, јер калијум перманганат не ослобађа материјал.

Како побелити беле код куће: памук и лан

Пошто је памук мање предивна, за разлику од других материјала, уобичајена белина се најчешће користи за његово избељивање. Разблажите га у хладној води у купатилу или на било ком другом погодном месту у трајању од неколико сати, а потопите у резултујућем раствору неколико сати. Након тога, након темељног испирања, пошаљите их да перете у машини за прање веша додавањем детерџента. За прах можете додати мало слане соли. Потребна количина белине треба узети у обзир на основу информација на етикети. За додатни ефекат, јако запрљана подручја могу се опрати једноставним сапуном за домаћинство.

За високо квалитетно избељивање производа, од којих је главни материјал лан, користите уобичајено прање у машини за прање уз додатак соде пепела праху за прање. Прање треба вршити у топлој води од 65 до 70 степени. Такође је погодан за намакање у раствору уз додавање личности и детерџента. Памучне тканине треба да буду најмање 12 сати.

Како избељати бело код куће: синтетика и чипка

Ако је потребно да се бељење тила, чипке блуза, рубље, синтетички, или било које друге ствари у кући, онда ће бити неопходно средство за решавање амонијака и водоник пероксида. Да бисте то урадили, неопходно је испрати прљаву ствар у 10 литара вреле воде уз додавање 2 кашике сваког од расположивих састојака. Пуњење треба обавити у року од пола сата. После тога, ствари се морају испрати и опрати на уобичајени начин за вас.

Како побелити бело код куће и не покварити га

Да не би покварили веш током прања или бељења, увек обратите пажњу на етикету, која даје детаљне инструкције. А како би избјегли потребу за избјегавањем избјегавања, запамтите сљедеће препоруке:

– Ако је могуће, увек бријати производе одвојено од других

– Лан и памук беле боје не могу се опрати вуном и синтетиком. Ово ће довести до њиховог затамњења. Потребно је прање на температури од 60 степени

– Када пере у машини за прање да бисте сачували бијеле боје, потребно је користити прашину за бријање. Ако се материјал састоји од памука или постељине, ради побољшања ефекта, можете додати мало соли праху

Готово све ствари могу вратити своју првобитну белину. Али такође не смијемо заборавити да ће честа употреба средстава за избјељивање озбиљно ослабити ткиво и учинити га неприкладним за кориштење. Да бисте то избегли, користите савјете.

1
Ссылка на основную публикацию
2019