Ständigt vill jag sova: varför och vad jag ska göra. Orsaker till dåsighet och råd till dem som ständigt vill sova: på natten och på dagtid

Ständigt vill jag sova: varför och vad jag ska göra. Orsaker till dåsighet och råd till dem som ständigt vill sova: på natten och på dagtid

Ökad sömnighet kan orsakas av olika orsaker.

Här och fysiologi, psykologi och allvarligare medicinska faktorer.

I de flesta fall kan du bli av med problemet själv.

Men med uppenbar patologi behöver du se en läkare.

Ständigt vill jag sova: fysiologiska skäl

Ökad sömnighet på grund av absolut hälsa, som regel på grund av naturliga fysiologiska orsaker. Först och främst bör du vara uppmärksam på den dagliga rutinen. Den unga organismen kan länge arbeta i reservläge och lider av en god sömnbrist.

Men ändå utan en normal natts sömn (och det är inte mindre än åtta timmar full sömn) kommer du inte att hålla länge. Måste betala. Dåsighet, slöhet, minskad effektivitet är inte det värsta som kan hända.

Ständigt vill jag sova under graviditeten, när kroppen behöver mycket energi. Under denna period produceras mycket progesteron, vilket orsakar sömnighet.

Samma effekt produceras av vissa mediciner, till exempel, första generationens antihistaminer. Ta inte sådana piller för dem vars arbete kräver koncentration. Läkaren kan välja ett annat läkemedel.

Vädret och tiden på året kan också påverka en persons tillstånd. Ständigt vill jag sova när det regnar eller snöar. Atmosfärstrycket blir lägre och detta medför en minskning av blodtrycket. Dessutom, på vintern, minskar mängden vitaminer som kommer med färska grönsaker och frukter. Avitaminos och brist på solljus försvagar kroppen, orsakar sömnighet.

1

Lusten att ligga ner efter en tät middag – den fysiologiska normen. Det är inte en slump att de säger att det är nödvändigt att gå upp från bordet vid en tidpunkt då full mättnad ännu inte har kommit. Hjärnan behöver tid för att få information om tillräckligt med matintag. Överätning orsakar dåsighet.

Svängning i transport är också en normal reaktion på rörelsen. Dåsighetstillståndet kan övervinna till och med en hälsosam person med full energi. Wiggling lugnar, dåsighet sätter in, då kommer en dröm.

Det mest obehagliga tillståndet, som är bekant för många, är kronisk trötthet. Med det måste du säga farväl så snart som möjligt, eftersom livskvaliteten minskar, arbetskapaciteten försvinner, problem uppstår i ditt personliga liv, på jobbet, hemma. På dagtid vill en person hela tiden sova, på natten, tvärtom kommer sömnlöshet. Som ett resultat – konstant svaghet, minskad styrka, dåligt humör.

Ständigt vill jag sova: psykologiska skäl

Inte bara fysiologi kan misslyckas en person. Psykologiska orsaker orsakar också sömnighet. Det är kroppens reaktion på de tragiska eller dramatiska händelserna i livet, en slags defensiv reaktion på stress.

Oftast aktiveras defensiva styrkor efter en stor förlust. Emotionellt uttömd kropp kan helt enkelt inte stödja energi på normal nivå. I en dröm är det lättare att uppleva stress, energisparläge aktiveras.

Inte bara en smärtsam upplevelse, men också en förlust av mening i livet eller ett blockering av kreativ energi kan orsaka dåsighet. Mannen vill alltid sova, om han upplever en kreativ kris, vet inte hur man ska bete sig i den nuvarande situationen, moraliskt desorienterad. Detta är också stress.

Under stressperioder är dykning i sömn fördelaktigt, eftersom hjärnan får en paus, befrias från den ständiga analysen av situationen. Det psykologiska trycket avlägsnas. Det finns fall när det var i en dröm att svaren på viktiga frågor kom, kom kreativ upplysning.

Ständigt vill jag sova: när är det farligt?

Dåsighet är inte lika ofarligt som det kan tyckas vid första anblicken. Villkoren kan vara ett symptom på hjärntrauma, rusning, uttorkning, inre blödning, cancer, lever och njursjukdom, kroniskt hjärtsvikt och många fler åkommor.

Ständigt vill jag sova när min sköldkörtel fungerar normalt, diabetes mellitus, binjurskörteln. Sömnhet kan uppstå efter en traumatisk hjärnskada. Detta är ett av deras tecken på hjärnskakning.

Dåsighet bör varnas efter intramuskulär eller intravenös administrering av läkemedlet. Det finns ofta fall av utveckling av en allergisk reaktion, vilket utgör ett direkt hot mot livet.

I det här fallet är det nödvändigt att lösa inte problemet med sömnighet, men att engagera sig i allvarlig behandling. Utnämna det, såväl som förstå vad som händer med en person, ska en läkare.

Fara är också en sjukdom som depression. Ofta förvirrar de honom med dåligt humör, men i själva verket finns det också en medicinsk förståelse för det speciella tillståndet för minskning av styrka, förlust av vitalitet. En person förlorar kontakten med omvärlden, han vill inte ha något, ingenting gläder sig. Den kliniska bilden är känd för psykiater, och den passar perfekt till onormal sömnighet.

Minskningen i organismens energi indikeras av viljan att sova i 12 timmar eller mer. Under förutsättning att en person inte i tidigare perioder upplevde en allvarlig sömnbrist, kan ett sådant symptom inte ignoreras.

Jag vill alltid sova: hur bli av sömnighet

För eventuella misstankar om en odiagnostiserad sjukdom, behöver du se en läkare. Om åtgärder för att bli av med sömnighet inte fungerar ska det ske så snart som möjligt. Du måste genomgå en fullständig undersökning, men det är nödvändigt att förhindra en allvarlig sjukdom.

Om sömnighet är förknippad med psykologiska orsaker är det viktigt att söka hjälp av en specialist. Behandling av depression utförs på komplexa sätt, inklusive medicinsk. Det är extremt svårt att få en person ur detta tillstånd.

Av fysiologiska skäl, för att bli av med dåsighet på någon persons styrka. Först och främst måste du justera den dagliga rutinen. Den perfekta tiden att börja en vila är 10:00. Om den här tiden verkar vara “barnslig”, är det tillåtet att gå till sängs klockan 11, men inte senare. Faktum är att det ligger i intervallet från 23 timmar till två på morgonen att den största mängden tillväxthormon somatotropin produceras. Det är mycket viktigt för hälsan.

Normal sömn ger dig möjlighet att uppleva hela livets charm. Ökad fysisk och mental aktivitet, arbetsförmåga, bra humör kommer att uppstå och välbefinnandet förbättras. Bara vana dig själv att gå och lägga dig i tid och sova minst 8 timmar om dagen.

Ständigt vill jag sova med en brist på vitaminer, så regelbundet, två gånger om året, du måste ta en kurs av bra vitamin-mineral komplex. Gör det under våren och hösten, för en och en halv månad. På sommaren måste du lagra vitaminer för framtida användning, förtära så mycket färska gröna, frukter, bär, grönsaker.

För att undvika önskan att ligga ner efter middagen måste du göra en användbar vana: att kontrollera mängden ätit, inte att överdriva och i allmänhet växla till rätt näring.

För att känna dig glad på morgonen måste du börja dagen med en kontrastdusch. En underbar vana är kall dousing. Detta är en garanti för utmärkt humör, god hälsa i många år och en bra hälsa.

Fysisk träning på morgontimmarna hjälper också att bli av med slöhet och apati. Du behöver inte springa till gymmet. Köra runt huset eller en enkel 15-minuters laddning före det öppna fönstret fyller din kropp med livskraft och lindrar dåsighet.

I allmänhet behöver du ofta lufta ett rum eller kontorsutrymme. Syrehushåll på det mest skadliga sättet påverkar både aktivitet och hälsa. Om du inte har möjlighet att gå en promenad på morgonen, i frisk luft, måste du inkludera oumbärliga halvtimmars vandringar i den dagliga rutinen.

1
Ссылка на основную публикацию
2019