Arabia Saudită – odihnă, atracții, vreme, bucătărie, excursii, fotografie, hartă

Arabia Saudită - odihnă, atracții, vreme, bucătărie, excursii, fotografie, hartă

Cel mai mare stat al peninsulei arabe este Arabia Saudită. Tipul de dispozitiv este regatul. împărtășește țara sa granițele în nord cu Kuweit, Irak și Iordania în est – cu Emiratele Arabe Unite și Qatar, în partea de sud-est – cu Oman și din sud – cu Yemen. Granițele de apă trec de-a lungul Golfului Persic și Mării Roșii. Trebuie remarcat faptul că țara nu este caracterizată de un teritoriu precis delimitat.

Arabia Saudită este adesea asociată cu moschei, dintre care principalele sunt în Mecca și Medina. Sunt locuri sacre ale islamului.

Principala bogăție a țării este un număr mare de câmpuri petroliere. Exportul de aur negru a devenit poziția dominantă în economia statului. Acest sector reprezintă 75% din produsul brut total.

Arabia Saudită este populată de 28,68 milioane de persoane, dintre care 90% sunt arabi, restul sunt asiatici și africani din est. Islamul a devenit religia predominantă. În țară este recunoscută ca formă de stat a religiei. Popularizarea altor dogme este interzisă. Pentru a vizita străini, nu musulmani, este inacceptabil să vizitezi principalele sanctuare. Respectarea tradițiilor este monitorizată de serviciul local de poliție religioasă – muttava.

Limba oficială este araba, iar moneda este riyalul saudit. Este egal cu 100 de halalam. Rata este de aproximativ 1 euro până la 4,75 riali.

Arabia Saudită – capitala și orașele mari

Capitala Arabiei Saudite este Riyadh. Populația sa este de 4,87 milioane de locuitori. Acesta este un oraș imens, al cărui nume înseamnă “locul copacilor și grădinilor”. Există într-adevăr o mulțime de verdeață.

Anterior, aceste teritorii erau locuite de arabi nomazi. Dar până în secolul al XVIII-lea sa format centrul Wahhabi. În jurul lui s-au alăturat pământul vecin. Deci a existat un stat cu capitala Riyadh.

Populația orașului a început să crească rapid după anii 1950. Veniturile din petrol au transformat acest loc intr-o metropola moderna dezvoltata cu cladiri de lux. Aici masa de zgârie-nori și dezvoltarea și implementarea proiectelor grandioase este considerată norma vieții în capitală.

Cea mai înaltă clădire din capitală și din întreaga țară este clădirea Burj al-Mamlyak. Acum a fost construirea unui metrou uriaș, care va fi al doilea după metroul de la Mecca.

1

O caracteristică a Arabiei Saudite este concentrarea majorității populației din orașe. În plus față de capital, un număr mare de orașe caracterizate de Jeddah, Mecca, Medina, Dammam, Haftzhi și altele.

Arabia Saudită – excursii

Pe primul loc printre tipurile de turism din această țară se află vizitele cu scopul de a adora altare. Pelerinii au devenit principala sursă de profit din domeniul turismului. Milioane de credincioși vin în “țara a două moschei” în fiecare an.

În plus față de turismul religios, Arabia Saudită atrage ocazia să se familiarizeze cu valorile culturale magnifice care au supraviețuit și au supraviețuit de-a lungul multor secole.

Tradițional este o vacanță de plajă pe coasta mării și golf. Soarele fierbinte pe tot parcursul anului oferă turiștilor ocazia de a se luxa pe nisip auriu și stropi în ape calde.

Vizitatorii de afaceri formează, de asemenea, o mare parte din oaspeții țării. Încheierea contractelor de afaceri cu firme locale este o oportunitate excelentă pentru dezvoltarea afacerilor.

Arabia Saudită – atracții

Oaspeții țării sunt recomandați să viziteze Muzeul din Riyadh. Există o intrare liberă. Există expoziții care introduc turiștii la cultura și tradițiile Arabiei Saudite. Aici beneficiază de acces special pentru a vedea alte monumente istorice ale țării.

În orașul Diraya sunt excavări interesante de moschei și palate.

Orașul Jeddah, situat pe Marea Roșie – portul principal al țării. Este cel mai puternic centru industrial al statului. El a fost poreclit “orașul statuilor și piețelor”. O fantă magnifică de 312 de metri a devenit atracția principală.

Există 140 de moschei în țară, fiecare având o valoare culturală și națională. Ele sunt unice în contur, deci toate sunt unice.

Mecca și Medina sunt capitalele spirituale ale islamului. Hajj adună aici milioane de credincioși, accesul strict interzis reprezentanților altor religii.

Arabia Saudita – vremea (clima)

Partea principală a teritoriului țării este ocupată de deserturi și semi-deserturi. În consecință, clima este aridă și caldă. În Peninsula Arabică, temperaturile de vară sunt în mod constant la aproximativ +50 de grade. Zăpada cade în zonele montane, dar nu anual.

Cea mai rece iarna este luna ianuarie. În acest moment, indicele temperaturii medii este de aproximativ + 15 grade în zonele muntoase, iar în deșert – +30. Dar noaptea poate exista o răcire puternică chiar și în deșert, apoi termometrul se va opri la aproximativ 0 grade. Acest lucru se datorează caracteristicilor fizice ale nisipului, care este capabil să dezvăluie instantaneu căldura primită în timpul zilei.

Există foarte puține precipitații. Timp de un an numărul lor este de numai 100 mm. Ploile sunt posibile numai la sfârșitul perioadei de iarnă sau primăvara devreme.

Vremea în Arabia Saudită acum:

Arabia Saudită - odihnă, atracții, vreme, bucătărie, excursii, fotografie, hartă Arabia Saudită - odihnă, atracții, vreme, bucătărie, excursii, fotografie, hartă

Arabia Saudită – bucătărie

Bucătăria acestei țări a fost formată sub influența caracteristicilor istorice, precum și a condițiilor climatice și naturale. Aici, ca și în toate țările arabe, tradițiile sunt onorate sacru. Produsele folosite pentru gătit sunt comune tuturor musulmanilor. Chiar și diferențele minore, care se datorează diversității etnice, se referă în mare parte la aspecte minore ale gătitului: adaosul de condimente sau fructe de mare.

Musulmanii nu mănâncă deloc carnea de porc. Prin urmare, carnea de vită, pește, carnea de pasăre și ouăle sunt gătite aici. Mâncarea preferată este carnea prăjită, gătită pe cărbune sau tigaie, cu adăugarea unei cantități mari de ulei vegetal.

Un fel de mâncare tradițională este carnea pe scuipat (“kultra”). Cel mai adesea este un miel sau o pasăre. Șibatul kebab are numele “tika”. Deseori pregătită shaverma (“shvarma”). Un “kebab” – kebab marinat de carne de vită sau de miel, nu lasă indiferenți nici unui gourmet. Și există aproximativ o sută de variante de pregătire pentru kebab, fiecare dintre ele fiind o lucrare de artă culinară.

În general, carnea este foarte iubită aici. Este pregătită cu carcase întregi, bucăți sau într-o formă tăiată. Plov (“maklyube”) este una dintre mâncărurile preferate ale bucătăriei locale.

De la legume la carne se servesc vinete, ardei, dovlecei. Suflete de carne populare. Ele sunt foarte groase, iar ingredientul principal este fasolea.

Pregătirea diferitelor soiuri de păsări de curte este larg răspândită. Se toacă cu adaos de pastă de roșii sau sos. Există multe rețete diferite pentru rațe de gătit, curcan, pui, prepeliță. Ele sunt umplute cu orez sau legume, coapte sau prăjite pe grătar.

Orezul este principalul tip de garnitură. De asemenea, este necesar să aveți la masa de masă o salată de legume verzi proaspete.

Bucătăria din Est nu poate face fără mirodenii. Ceapa, usturoiul, condimentele sunt ingrediente care dau fiecărui fel de mâncare un gust și o aromă.

Dulciurile orientale (desert) sunt cunoscute tuturor. Lukum, halva, fructe confiate – aceste delicatețe au devenit iubite nu numai de populația locală, ci și de iubitorii lumii întregi.

Cafeaua a devenit o băutură tradițională pentru conversație. Este pregătit într-un mod special și consumat cu pahare în miniatură. Din moment ce băutura locală este foarte puternică, turiștii care nu sunt obișnuiți cu aceasta sunt mai puțin atenți la utilizarea acesteia.

Arabia Saudită – fapte interesante

În Arabia Saudită, standardele de comportament sunt complet diferite de tradițiile occidentale.

Pentru mercenari străini există o atitudine disprețuitoare. Persoanele care lucrează pentru angajare sunt tratate ca sclavi. Este permisă implicarea lor în cea mai dificilă și mai murdară lucrare. Chiar și asalt. Stăpânul nu va fi judecat dacă pedepsește fizic executantul neglijent care a venit din alt stat.

Poligamia este norma vieții aici. Căsătoria cu minorii este, de asemenea, naturală, ca și căsătoria normală. Calificarea de vârstă în acest stat să se căsătorească nu există. Soarta fiicei sale este decisă de părinții săi, indiferent de dorințele ei personale. Profetul Mohamed însuși a fost angajat într-o fată de 6 ani pe nume Aisha. Prin urmare, există musulmani cu care să ia un exemplu similar.

O femeie din Arabia Saudită este complet neputincioasă. Răutatea domestice este un fenomen comun. Dovedeste faptul ca bate soțul ei este extrem de dificil, astfel încât cel mai adesea astfel de conflicte sunt lăsate nesupravegheate de către autorități, chiar dacă o femeie și să scrie o declarație de plângere.

Arabia Saudită – procesarea vizei

Pentru o călătorie în Arabia Saudită, trebuie să eliberați o viză. Tipurile de vize sunt după cum urmează:
• Lucrul,
• Student,
• Transit,
• Afaceri,
• Vizitator,
• Grup (pentru pelerini).

Orice turneu este organizat de o companie acreditată. Vizele turistice nu sunt furnizate pentru această țară.

Următoarele documente trebuie trimise la Centrul de aplicații Visa:
• pașaportul și pașaportul civil,
• Formularul de înscriere (se completează în limba engleză și rusă);
• Fotografii,
• Bilete, inclusiv rezervări de hotel,
• Pentru femei – o copie a certificatului de căsătorie sau confirmarea legăturii cu bărbatul care o însoțește într-o călătorie.

Prețul taxei de viză este de 56 USD.

Arabia Saudită – Ambasada

În Ambasada de la Moscova din Arabia Saudita situat pe strada 3 Neapolimovsky Pereulok 3. Tel:. (+7 095) 245-3491.

Harta Arabiei Saudite

Arabia Saudită - odihnă, atracții, vreme, bucătărie, excursii, fotografie, hartă

1
Ссылка на основную публикацию
2019