Albania – odihnă, atracții, vreme, bucătărie, excursii, fotografie, hartă

Albania - odihnă, atracții, vreme, bucătărie, excursii, fotografie, hartă

Albania Este situat în partea de vest a Balcanilor, în sud-estul Europei. Acesta se învecinează cu Serbia, Grecia, Muntenegru și Macedonia. Din partea de sud-vest se spală Marea Ionică, cu Adriatica de Vest.

Populația Albaniei este de aproximativ 3,5 milioane de persoane, dintre care 95% sunt albanezi. Celelalte naționalități care o locuiesc sunt muntenegreni, slovaci, greci și țigani.

Limba oficială din această țară este albaneză, dar se pot întâlni și în italiană, greacă și chiar în unele limbi slave.

Moneda locală numită lek este egală cu 100 de grădinițe. În partea din spate a unei bancnote de la 100 la 5000 de lecții și monede în valoare nominală de la 1 la 100 de lecții. În anii diferiți, bancnotele cu aceeași denominație au fost emise, însă au un aspect diferit. De asemenea, în Albania puteți plăti în mod liber cu dolari americani și euro.

Recensământul populației din 2010 a arătat că musulmanii din Albania reprezintă 48,8%, ortodocșii – 43% și catolicii – 8%.

Albania – capitala și orașele mari

Capitala Albaniei a devenit Tirana în 1920. Populația megalopolisului este conform datelor oficiale pentru anul 2010 – 386 420 de locuitori, iar potrivit neoficial – aproape un milion de locuitori. Populația sa în ceea ce privește compoziția etnică este aproape omogenă, majoritatea fiind albanezi. Orașul este destul de compact și, prin urmare, este plăcut pentru drumeții. Aproximativ 80% din toate întreprinderile industriale ale țării sunt concentrate în acest sector. Există foarte puține atracții arhitecturale în capitală. Numai în centrul vechi al orașului Tirana există unele caracteristici orientale tradiționale conservate în aspect.

De asemenea, este posibil să se observe astfel de orașe mari precum Durres, Vlora, Berat, Lushnya, Korcha, Elbasan, Fieri și Shkoder.

Albania – vacanțe și excursii

Coasta Mării Adriatice este un loc minunat pentru odihnă a întregii familii, mai ales că în hoteluri din Albania se află printre pădurile de pini. Marea Ionică diferă în mod favorabil de restul cu plajele mici și cu apa cristalină. Albania este o țară montană, și este, de asemenea, renumită pentru lacurile sale. Aproape toate orașele au propriul lor lac.

În Albania, puteți combina cu succes călătoriile pe mare cu istoric și cultural. Această țară, pe lângă marea limpede, nisipul alb-ninsoare, natura, istoria antică și climatul mediteranean, oferă o odihnă culturală bogată.

1

Albania – atracții

Tirana este un oraș cosmopolit foarte frumos, cu propriul farmec unic. El treptat scapă de trecutul cenușiu și de flori chiar în fața ochilor noștri. Există multe parcuri fermecătoare și confortabile, clădiri strălucitoare, galerii, centre de divertisment și muzee. În inima orașului Tirana se află statui, fresce și piramide frumoase, în care sa găsit pacea veșnică a lui Enver Hoxha. În ciuda faptului că Albania avea un trecut comunist, orașul are multe clădiri religioase, biserici care conțin valoroase tablouri și icoane.

Nu departe de capitală, în Krui, se află castelul medieval Scandenberg, care găzduiește două muzee, iar lângă castel există un bazar otoman renovat, unde puteți cumpăra suveniruri și opere de artizani locali.

Nu mai putin interesanta este cetatea Rosafa, construita inainte de cucerirea romana. În 1913, a fost implicată în operațiuni militare.

Unul dintre cele mai vechi orașe din Albania este Berat. Monumentele sale arhitecturale au fost enumerate în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, în timp ce orașul în sine este ca un muzeu în aer liber. Berat numeste adesea orasul o mie de ferestre, pentru ca are doar monumente remarcabile ale Imperiului Otoman.

Orașul magic al orașului Saranda este potrivit pentru cei care doresc o vacanță romantică la mare. Are o infrastructură turistică destul de dezvoltată și prețuri accesibile. O atmosferă plăcută captează imediat călătorii! Coborâșurile luxoase, străzile pitorești și peisajele de neegalat vor fi amintite mult timp după o vacanță romantică.

Dar nu vă limitați doar la coastă, deoarece există atât de multe locuri frumoase în Albania. Aproape în fiecare sat sau oraș puteți găsi peisaje fascinante, case fermecătoare și biserici pitorești cu icoane vechi și picturi murale.

De exemplu, în Berduotchi puteți observa viața eroilor, pelicani cu creion și alte păsări la fel de frumoase. Nimeni nu va rămâne indiferent la peisajul montan, la cultura și cultura satelor locale, la cercetarea unor monumente arheologice accesibile și interesante, cum ar fi orașul abandonat Apolonia sau amfiteatrul roman din orașul Duroossi.

Puteți să faceți drumeții în munții din Albania, de exemplu, pe masivul Torroni sau în nordul țării până în Alpii.

De asemenea, există trasee minunate pentru excursii cu bicicleta, iarna puteți să faceți snowboard și schi. Mai mult decât atât, există o mulțime de râuri de munte, deci există posibilitatea de a merge rafting, caiac sau pentru a efectua rafting pe caiace, dar deja în locuri în care râul este mai calm.

Albania – vremea

Clima din Albania este temperată subtropicală mediteraneană. Vara uscată fierbinte (în iulie +24 + 28 grade C) și o iarnă umedă rece (în partea de nord +6, în sud + 14 grade C). Regimul de temperatură depinde de măsura în care locația este situată deasupra nivelului mării. Deoarece în unele părți ale țării, în timpul iernii, există până la -20 C, în vara nu mai mare de + 10C.

Precipitarea scade în volum de 600-800 mm pe an, cel mai mare număr fiind înregistrat în perioadele de primăvară și de toamnă. În zonele montane, la o altitudine de aproximativ 1000 de metri, capacul de zăpadă poate dura câteva luni.

Vremea în Albania acum:

Albania - odihnă, atracții, vreme, bucătărie, excursii, fotografie, hartă Albania - odihnă, atracții, vreme, bucătărie, excursii, fotografie, hartă

Albania – bucătărie

În Albania se preferă carnea (mielul, carnea de vită), peștele (păstrăvul și crapul) și legumele. La un moment dat, o mare influență asupra localnicilor a avut bucătăria slavă, turcă și greacă.

Este necesar să încercați feluri de mâncare naționale cum ar fi kukurech, fargesa-tyrant, shish-kebab, înghețată și prăjituri dulci de orez. Vara dă preferință supă de castraveți și cheater.

Albanezii preferă o cafea foarte puternică, aceasta nu trebuie uitată atunci când faceți o comandă la un restaurant local.

Din alcool, vinurile albe sunt cele mai bune. Iubitorii de lichioruri mai puternice vor fi mulțumiți, având gusturi de infuzii de hering pe ierburi, brandy locale și lichioruri de fructe.

Albania – fapte interesante

Albanezii, destul de ciudat, confirmă ceea ce sa spus nu cu un semn, dar cu o mișcare a capului dintr-o parte în alta. Gestul lor negativ corespunde cu “da” noastre, care este, un semn din cap. În Tirana și în alte orașe mari, acest lucru nu este atât de obișnuit, dar în provincie oamenii sunt adevărați la obiceiurile lor, adesea există o neînțelegere între turiști și locuitorii locali.

Albania – înregistrarea vizelor

Cetățenii din Federația Rusă, care au decis să viziteze această țară între 30 mai și 31 octombrie, nu au nevoie de viză (în această perioadă, o vizită privată este posibilă timp de 90 de zile).

Dacă există o viză națională de categoria D pentru oricare dintre țările Schengen sau pentru categoria C de viză Schengen, nu va fi necesară viza albaneză. Dacă nu există astfel de documente, trebuie să aveți grijă de viza corespunzătoare în avans. Sub o invitație privată, costul său va fi de la 5 USD, viza de afaceri va costa 20 USD.

Albania – Ambasada

117049 Moscova, strada Mytnaya, d. 3 mp 8
Tel. 230-77-32

Harta Albaniei

Albania - odihnă, atracții, vreme, bucătărie, excursii, fotografie, hartă

1
Ссылка на основную публикацию
2019